Friday, December 14, 2012

minggu ke38 mengandung dan set berpantang Shaklee

wahh.... dh 38 minggu dah rupenye...
hanya menghitung hari je la...
td checkup lagi kat annur bangi..
kali ni dtg awal. sampai kul 7.45am
trus gi amik nombor..
ingatkan dapat la no 2 or 3
tgk2 no 7..
ok la kata hubby..
ritu dpt no 10 tapi dpt jumpe dr pun kul 12 lebih...
waa...
mmg keras dah bontot..
kalo checkup kat annur mmg menguji kesabaran..
kalo ada patient yg nak bersalin kat labour room.. dr akan naik ke labour room.. bila dah settle, dr akan turun bawah sambung semula checkup untuk ibu2 mengandung..
bygkan la... kalo ada 2 org nak bersalin... mmg kami kena sabaaaaaaar menunggu..
ini hari, hari dorang.. hari kita nti lak... org lak kena tunggu kita...

cam dr kamsiah cakap ritu kat kami suami isteri..
'kita dah usaha nak dptkan hospital yg ikut syariat, nak doktor perempuan.. bila kita terpaksa menunggu dan bila kita sabar dpt byk pahala.. insyaAllah'
mmg sy suke sgt dr kamsiah..
tak kesah la tunggu lama pun... huk3

tadi checkup dr cakap..
'skrg dah 38 minggu, so bila2 masa saje boleh bersalin, so get ready la'
hehe...
time check up
dr ckp..
'ok, baby  dah engage dah, air ketuban ok, uri pun dah matang, berat baby 3kg'
besar jugak adik iman ni.... hihi
tp dulu iman pun 2.95kg.

sblum balik.. doktor ckp..
'ok, kita akan berjumpa lagi.. samada di klinik ataupun di labour room.'
hihi... insyaAllah...

hati ni mmg la rase berdebar2... walaupun ni anak kedua... tp kita tak tau camne lak rase bersalin kali ini..
haiihhh...(stop mengeluh!)
doa byk2... moga Allah permudahkan.. insyaAllah....

Kali ni dah ready dah dengan set berpantang Shaklee... No more jamu... hihi..
kita nak badan sihat. anak pun sihat. so makan supplement mmg menyihatkan badan... walaupun opah iman ada buat jamu untuk ibu bersalin.. tp dia ok je bila sy kata nak amik shaklee... siap dia galakkan lagi! kih3

Dalam set berpantang shaklee.. ada vit c, vitalea (multivitamin), vit b complex, dan zinc.
Vitalea:      multivitamin membekalkan nutrisi untuk tubuh
Vitamin C: Memperbaiki tisu sel selepas bersalin
Vitamin B: Terdiri daripada 8 vitamin B dan asid folik.Membantu mengurangkan kemurungan, metabolisme   dan Pembinaan sel darah merah
Zinc:          Menyembuhkan luka terutamanya membaik pulih luka dalaman (rahim samada bersalin normal @ czer) dan mengelakkan kelesuan.

Jom la kita berubah dari makan jamu ke makan vitamin..=)

nak tau lebih lanjut ttg set berpantang ni?
leh contact sy: seri aizat :0172044124