Wednesday, August 8, 2012

Bila kena tinggal

bila kena tinggal.....
1. mula la pikir macam2.. ye la duk dua beranak kat umah.. mcm2 kes skrg ni kan... takut weh... hanya doa yg kupohon..
2. Mesti bgth adik beradik + ibu.. bgth kena tinggal...huk3
3. Kena pikirkan camne nak urus iman sorang2.. nak bukak pose nanti camne la.. dia akan kaco ke? ape yg perlu sy lakukan supaya iman tak kaco tgh bukak pose.. ape feberet food dia.... kena ged redi ngan cawan plastik dia...pinggan n sudu atas meja... dia pun nak bukak pose gak...
4. kena masak siap2 sebelum gi sekolah..bila balik sekolah nti senang.. perangat je lauk... (kdg2 iman suke kaco sy kat dapo... sambil nangis2.. tu yg tak tahan tuuu)

eleh.. kecoh je. kena tinggal 3 hari je pun... org lain kena tinggal berbulan2 tak kecoh punnnnn...=P

kejadian yg sadis bila time nak bukak pose iman boleh lak gi kat tingkap cari ayah dia... huhu... sabo je la... sedih lak sy tengok.. bila cite kat ayah iman... sedih je dia...


ayah..iman rindu nak broom ngan ayahhhh...
broom : moto

Tuesday, August 7, 2012

kuih raya atau kerepek?

mana satu pilihan korang?

bagi sy dua2 best...

lagi best kalo dpt makan yang betul2 sedap....

dulu masa kecik2 dulu rajin gak la buat kuih raya...
yg sy ingat... almond london( siap jual kat kwn2 ibu lagik... untung ibu amik la kot..dah modal sume dia. hihi)  dan tart nenas (jem tu ibu yg buat sendiri)

tp bila kami sume dah besar...
ibu kata..
tak yah la kita buat kuih raya... tempah je kuih yang kita dah tau kesedapannya.. tentunya tempah kat kawan2 ibu yang berpuluh taun buat kuih....
ibu kata lagi... kadang2 buat sendiri kuih membazir...kalo salah cara rugi tepung, rugi mentega, sume rugi..
baik beli je....

so sampai skrg kami tak penah buat kuih raya sendiri..
kecuali akak yang ke-2 sy rajin buat kuih raya siap berjual.... yang ni mmg kaki bisness....

taun ni rasa cam nak buat kuih....
tapi takut membazir...kah3
kerepek for sure kena beli... tak pandai laa nak buat sendiri.....
hihi

ok la.... kalo rajin buat kuih raya nanti akan sy cite kat sini ....


Thursday, August 2, 2012

shopping raya?

selamat pagi sume...korang dah shopping raya?
sy baru je beli semalam
di jusco/aeon taman equine semalam...
bila dapat msg dari abg aeon trus excited..
jcard/aeon member day yang ditunggu dah tiba!

balik dari sekolah.
trus bgth hubby kata nak gi jusco nak shopping baju iman..
time ni la nak beli baju yang murahs2...
dapat la 50 - 70% diskaun berbanding hari biasa..

so, kul 9 lagi saya dah siap2 nak gi jusco..
tapi mengenangkan jusco tu 5 minit je leh sampai..
so, relax dulu sambil tgk qari jr...
kul 9.40 baru kuar rumah...
sampai 9.45am..
tgk dah byk kete..

masuk ke bahagian kanak2...
perghhh.....
dah ramai org!!!
ada yg sorang je
ada yg laki bini pun shopping sakan.
ye la time ni la nak murah pun kan?

tgk org beli cam gila je...
sy tengok je la..
nak bt  ape beli byk..
anak sorang..
dorang tu anak 2,3 orang terpaksa la beli byk.....
nak raya kan...

sembang ngan cashier.
dorang kata, kul 9 lagi dah ada org tunggu dpn pintu jusco
kul 9..30 bila pintu bukak.. trus serbu masuk...
wahhh...

selain baju iman...
baju ayah pun saya sempat beli..
ayah iman ni kalo nak harap dia beli baju sendiri... mmg takde la...huk3

habis2 shopping..
trus zoom pegi sekolah..
sbb ada meeting kul 12...
haha..
kalo takde meeting...
dah lama sy duk cari benda nak perabih duit..


:> ingat nak beli karpet... ade diskaun 70% tapi mengenangkan dak kecik tu suke sgt tumpahkan air..
pastu suke teraburkan makanan..
so takjadi la..... ibu tak rajin nak vacuum.