Tuesday, October 16, 2012

Supplement untuk ibu menyusu...

hari ini sy nak umumkan bahawa saya ialah pengedar sah Shaklee...

dah lama jadi pengguna supplement shaklee sbnrnya....

sebelum jd pengguna setia... penah la dengar dulu2 ibu ada ckp pasal shaklee...
tp buat donno je....
tp sekarang setelah tengok dan rasai keberkesanannya...
buat sy teruja nak terus makan supplement shaklee...

dulu sy beli sbb nak tambah susu..
ye la... masa mula2 tu tak nak la beli lagi...
tapi bila merasakan susu makin ciput...
iman lak kuat minum..
ibu dia lak mmg target nak menyusukan iman 2 tahun...
kawan sy mely telah perkenalkan supplement tambah susu.. iaitu set menyusu
ada vit c, vit b complex, vitalea (multivitamin) dan alfalfa (booster susu ibu)
so sy tak teragak2 nak try.. sy beli trial pek RM80
sy pikir kalo berkesan apa salahnya belanja rm80 setiap bulan utk anak..
Alhamdulillah... susu sy bertambah, susu jadi pekat dari biasa, iman pun cepat kenyang..
caya la....
tak sangka lak... ingat set menyusu tuu utk baby je.. tp tengok kulit muka makin cantik.. adik sy pun penah tegur..hihi.


masa bulan puasa lak sy try ESP.
ESP ni mmg sangat mavellous....
suka sgt...
masa bulan puasa kan ibu menyusu cepat letih. susu pun mungkin akan merundum sket..
tapi alhamdulillah lepas try minum ESP..
mmg badan jd lebih bertenaga...
tak letih sangat..
boleh kumpul EBM (stok susu) lagi...
saya paksa gak encik yamin minum ESP..
sbb dia ni cepat letih....Alhamdulillah ada byk perubahan....

sape2 yg berminat nak tahu pasal set menyusu,set pantang dan ESP boleh la contact sy..
pm di fb or sms 0172044124..(seri aizat)

sy rs nak share kebaikan shaklee dgn sume kawan2... benda baik. apa salahnya...

id: 859015
mohd yamin


Tuesday, October 2, 2012

bila ibu berkata.....

minggu lepas ibu (my mom) dtg umah sy..
dtg sbb nak uruskan hal adik bongsu yg nak sambung blaja masak...
satu ketika...
ketika tengah tengok tivi... ibu berkata....
'ibu dah daftar sebagai penderma organ'

sy terdiam... tanya sekali lagi...

'ibu dah daftar sebagai penderma organ'

waaa........ tak tau  nak kata apa!!!!

kalo tak bagi pun ibu dah daftar dah pun..
kalo bagi...rs cam sedey je...
dalam ati mmg tak best je... tapi boleh selamatkan orang lain..

murninya hati ibu ku ini....
buku derma darah pun dah penuh..

sy dulu penah 2 kali je derma darah tu pun tak cukup berat.. dorang tak bagi sebenarnya. tapi sy merayu gak kat misi tuuuu..
pastu dah tak penah nak derma darah..
salah satu nya sebab darah saya jenis darah AB+.... ramai yg leh bagi.. A boleh bagi B boleh bagi....hihi
so siap misi tu cakap kalo tak derma pun takpa.... citt

Monday, October 1, 2012

batuk

minggu ni  bermula dgn iman diikuti oleh ibu dan ayah...
sekeluarga dah dijangkiti batuk n selsema.
ayah cam dah ok..
tp ibu still batuk tak henti2...
ada beberapa kali batuk dan trus muntah!
ada byk kali batuk dan trus terkencing!! waa...
 paling tak tahan bila tgh solat dan terbatuk dan terkencing dgn jayanya.... huhu..
semalam dah kena rm110..
pagi td kerana gara2 tak tahan sakit tekak dan berharap dpt rehat kat umah...sbb asik termuntah je kalo batuk sy gi la klinik....
kena lagi rm48.. beserta sekeping mc...
sabar je la....